Mingəçevir Dövlət Universiteti Qırğız İqtisad Universiteti ilə əməkdaşlıq edəcək

• Рубрика записиBeynəlxalq

2022-ci ilin 16 sentyabr tarixində Mingəçevir Dövlət Universitetinin (MDU) rektoru Şahin Bayramov Dünya Rektorlar Forumunda (World Rectors’ Forum) iştirak məqsədilə Bişkek şəhərinə səfər çərçivəsində Qırğız İqtisad Universitetində (Kyrgyz Economic University – KEU) olub.

MDU-nun rektoru Ş.Bayramov KEU-nun rektoru Almaz Kadıraliyev ilə görüşüb. Görüşdə ölkələrimiz və xalqlarımız arasında tarixi və mövcud dostluq münasibətlərindən bəhs edilib. Forum çərçivəsində MDU və KEU arasında Anlaşma Memorandumunun imzalanmasından məmnunluq ifadə edilib və potensial əməkdaşlıq imkanları barədə fikir mübadiləsi aparılıb. Rektorlar qarşılıqlı faydalı əməkdaşlığın inkişaf etdirilməsinin iki ölkə arasında dostluq münasibətlərinin daha da möhkəmlənməsinə töhfə verəcəyinə əminliklərini bildiriblər. Qeyd edilib ki, hazırda hər iki ali təhsil müəssisəsində reallaşdırılan modernləşmə tədbirləri kontekstində nəticəyönümlü birgə fəaliyyətlərin həyata keçirilməsi universitetlərin potensialının inkişafı baxımından mühüm əhəmiyyət kəsb edəcəkdir.

Sonra, KEU-nun geniş tərkibdə rəhbər heyəti ilə görüş keçirilib. Görüşdə universitetlər arasında imzalanan Anlaşma Memorandumunun yaratdığı imkanlar diqqətə çatdırılıb. Yeni təhsil texnologiyaları və idarəetmə metodları üzrə təcrübə mübadiləsi, ortaq təhsil və tədqiqat proqramları, birgə seminarlar, tələbə və müəllim mübadiləsi, Erasmus+ və digər qrant layihələrində birgə iştirak sahələrində real əməkdaşlığın yaradılmasına dair müzakirələr aparılıb.

Daha sonra, KEU kollektivi qarşısında “Yeni dövrün universitetinin qurulması: Mingəçevir Dövlət Universiteti təcrübəsi” mövzusunda təqdimatla çıxış edən rektor Ş.Bayramov professor-müəllim və inzibati-rəhbər heyəti üzvlərinin çoxsaylı suallarını cavablandırıb. Dost Azərbaycanın müasirləşən universiteti ilə işbirliyinin qurulmasından məmnunluqlarını ifadə edən KEU kollektiv üzvləri əməkdaşlığın konkret addımlarla möhkəmlənəcəyinə inandıqlarını söyləyiblər.

Ziyarət çərçivəsində rektor Ş.Bayramov KEU-nun mövcud tədris infrastrukturu və maddi-texniki bazası ilə tanış olub. Qeyd edək ki, hazırda müasirləşmə mərhələsində olan MDU-da universitetin potensialının gücləndirilməsi məqsədilə beynəlxalq əməkdaşlığın inkişafına xüsusi önəm verilir.