Mingəçevir Dövlət Universitetinin “Peşəkarla görüş” layihəsinin növbəti qonağı “Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı” olub

• Post category:Xəbərlər (AZ)

2020-ci ilin 24 dekabr tarixində Mingəçevir Dövlət Universitetində (MDU) “Peşəkarla görüş” layihəsi çərçivəsində növbəti tədbir keçirilib. Görüşün qonağı 44 günlük Zəfər Yürüşünün iştirakçısı, “Vətən Müharibəsi Qəhramanı”, mayor Elnur Şirinov olub.

Əvvəlcə, MDU-nun əsas tədris korpusunda xalqımızın ümummilli lideri Heydər Əliyevin büstünün və universitetin şəhid məzunlarının xatirə guşəsinin qarşısına gül dəstələri düzülüb, Ulu Öndərin və Vətən müharibəsi şəhidlərinin əziz xatirəsi dərin hörmət və ehtiramla yad edilib.

“Microsoft Teams” platforması üzərindən online formatda “Tarixi Zəfər” mövzusunda keçirilən görüşün moderatoru MDU-nun rektoru Şahin Bayramov, ilk növbədə, müzəffər Ali Baş Komandanımızın rəhbərliyi və yenilməz Azərbaycan Ordusunun rəşadəti sayəsində Vətən müharibəsində əldə olunan şanlı qələbə münasibətilə tədbir iştirakçılarını təbrik edib, ölkəmizin ərazi bütövlüyü uğrunda canını fəda etmiş bütün şəhidlərimizə Allahdan rəhmət, qazilərimizə isə şəfa diləyib.

Tədbirin tarixi zəfərin memarı, qalib xalqın qalib lideri kimi adı Azərbaycan tarixinə və qədirbilən xalqımızın yaddaşına əbədi yazılan Ali Baş Komandanımız cənab İlham Əliyevin doğum gününə həsr edildiyini diqqətə çatdıran rektor MDU-nun professor-müəllim, inzibati-texniki, tələbə və məzun heyəti adından ölkə başçısını təbrik edib.

Möhtərəm Prezidentimizin müvafiq fərman və sərəncamlarını diqqətə çatdıran Ş.Bayramov Vətən müharibəsində canından və qanından keçmiş şəhidlərmizin xatirəsinin uca tutulması, onların adlarının əbədiləşdirilməsi, cəsur əsgər və zabitlərimizin şücaətlərinin yüksək qiymətləndirilməsi və qəhrəmanlıqlarının təbliğ edilməsi istiqamətində həyata keçirilən genişmiqyaslı tədbirlərdən bəhs edib.

MDU-nun “Peşəkarla görüş” layihəsinin bugünkü qonağı qismində “Vətən Müharibəsi Qəhramanı”, mayor Elnur Şirinovun iştirak etməsindən böyük məmnunluq və qürur hissi keçirdiyini bildirən rektor görüşün əsas məqsədinin mingəçevirli qəhrəman zabitimizin keçdiyi şərəfli döyüş yolu, göstərdiyi igidlik və vətənpərvərlik nümunəsi, hərbi peşəkarlığı və digər müsbət keyfiyyətləri barədə tələbə gəncləri məlumatlandırmaq, onların vətənə, xalqa və dövlətə bağlı, layiqli vətəndaş kimi yetişdirilməsi işinə töhfə vermək olduğunu vurğulayıb.

Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 dekabr 2020-ci il tarixli müvafiq Sərəncamı ilə Azərbaycan Respublikasının ərazi bütövlüyünün bərpa edilməsində xüsusi xidmətlərinə və işğal olunmuş ərazilərin azad olunması zamanı düşmənin məhv edilməsi üzrə qarşıya qoyulmuş döyüş tapşırığını yerinə yetirərkən göstərdiyi qəhrəmanlıq nümunəsinə, həmçinin hərbi qulluq vəzifəsini yerinə yetirərkən nümayiş etdirdiyi igidlik və mərdliyə görə “Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı” adına layiq görülməsi münasibətilə E.Şirinovu ürəkdən təbrik edən Ş.Bayramov, dəvəti qəbul edib görüşdə iştirak etdiyi üçün ona təşəkkürünü bildirib.

Səmimi dialoq şəraitində keçən görüşdə E.Şirinov belə bir əlamətdar gündə MDU-nun tələbə, magistrant və professor-müəllim heyəti üzvlərinin iştirak etdiyi görüşə qatılmaqdan məmnunluğunu ifadə edib. Qalib Ordunun zabiti kimi sonsuz fəxarət hissi keçirdiyini qeyd edən mayor tarixi qələbənin əldə olunmasında Ali Baş Komandan cənab İlham Əliyevin həyata keçirdiyi məqsədyönlü siyasətin, göstərdiyi güclü siyasi iradənin misilsiz rolundan və qəhrəman Azərbaycan Əsgərinin rəşadətindən bəhs edib.

Vətən Müharibəsinin otuz illik yurd həsrətinə son qoyulması ilə nəticələnməsindən yüksək qürur hissi duyduğunu bildirən E.Şirinov işğal altında olan torpaqlarımızın azad edilməsinin şəhidlərimizin və qazilərimizin böyük fədakarlığı və qəhrəmanlığı sayəsində mümkün olduğunu diqqətə çatdırıb.

Füzulidən başlayaraq Şuşanın azad olunmasınadək şərəfli döyüş yolu keçən E.Şirinov qarşıya qoyulmuş tapşırıqların uğurla yerinə yetirilməsində şəxsi heyətin, eləcə də həkimlərin göstərmiş olduğu qəhrəmanlıqdan bəhs edib. Ali Baş Komandanın yüksək sərkərdəlik məharətindən, onun cəsarətli çıxışlarından, xalqın mənəvi dəstəyindən, haqq-ədalətin tərəfimizdə olmasından və doğma Qarabağın səfalı təbiətindən ilham alaraq hər zaman yüksək vətənpərvərlik və mübarizlik ruhu ilə döyüşlərə qatıldığını bildirən mayor qələbəyə gedən yolda bu amillərin əhəmiyyətini xüsusi yvurğulayıb.

2020-ci ilin 10 dekabr tarixində keçirilən möhtəşəm Zəfər paradında iştirakı ilə bağlı təəssüratlarını bölüşən E.Şirinov müzəffər Azərbaycan Ordusunun qalib zabiti kimi torpaqlarımızın azad edilmısində böyük şücaət göstərmiş hərbiçilərimizlə bir sırada Azadlıq meydanında üzüağ, alnıaçıq və qürurla addımlaqdan keçirdiyi yüksək fəxarət hissindən danışıb.

Vətənpərvər olmaq üçün vətəni sevməyin və vəzifə borcunu layiqincə həyata keçirməyin gərəkli olduğunu vurğulayan qəhrəman zabitimiz bugünün tələbəsi və sabahın əsgərləri olacaq gənclərimizə peşəkar hərbçi olmağın başlıca şərtlərindən danışıb və onlara daim öz bilik və bacarıqlarını artırmağı tövsiyə edib.

Sonda, mayor E.Şirinov gənclərimizdə yüksək mənəvi keyfiyyətlər və peşəkarlıq bacarıqları aşılayan belə bir layihənin həyata keçirilməsinə görə MDU rəhbərliyinə təşəkkürünü bildirib.

Şərəfli döyüş xatirələri və təəssüratlarından geniş söhbət açan mayor tədbir iştirakçılarının çoxsaylı suallarını cavablandırıb. Səmimi ortamda keçən görüş həm qonağın, həm də tələbə və müəllim kollektivinin böyük marağına səbəb olub.

{phocagallery view=category|categoryid=484|limitstart=0|limitcount=0}