Mingəçevir Dövlət Universitetinin tələbə və müəllim kollektivi üzvləri şəhidlərimizin əziz xatirəsini yad ediblər

• Post category:Xəbərlər (AZ)

Mingəçevir Dövlət Universitetinin (MDU) bir qrup tələbə və müəllim heyəti üzvü mingəçevirli Vətən müharibəsi şəhidləri Elmar İbrahimov və Fuad Xankişiyevin adına tikilən bulaqların açılışında iştirak edib.

Qəhrəman şəhidlərimizin adını daşıyan bulaqların açılış mərasimlərində vətənpərvərlik mövzusunda şeirlər səsləndirən MDU-nun tələbə gəncləri ölkəmizin ərazi bütövlüyünün təmin edilməsi yolunda canlarını fəda etmiş igid Azərbaycan övladlarının əziz xatirəsini böyük ehtiramla yad ediblər, onlara Allahdan rəhmət və yaxınlarına səbr diləyiblər.

Sonra, universitetin tələbə və müəllim kollektivi üzvləri MDU-nun məzunları olan Vətən müharibəsi qaziləri Abdulla Abdullayev və Bayram Salmanov ilə birlikdə Şəhidlər xiyabanını ziyarət ediblər, əbədiyaşar şəhidlərimizin məzarı önünə gül dəstələri düzüblər.

Qeyd edək ki, Vətən müharibəsi zamanı Suqovuşan və Talış istiqamətində gedən döyüşlərdə şücaət göstərərək şəhidlik zirvəsinə ucalan Elmar İbrahimov Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyevin müvafiq Sərəncamına əsasən “Vətən Uğrunda” medalı ilə təltif edilib.

Füzuli və Xocavənd istiqamətindəki döyüşlərdə fəal iştirak edən və qəhrəmancasına şəhid olan Fuad Xankişiyev dövlətimizin başçısının müvafiq Sərəncamları ilə “Vətən uğrunda”, “Xocavəndin azad olunmasına görə” və “Füzulinin azad olunmasına görə” medallarına layiq görülüb.

Gənclərin vətənpərvərlik ruhunda yetişdirilməsinə xüsusi əhəmiyyət verən MDU-da qəhrəman şəhidlərimizin adlarının əbədiləşdirilməsi, onların əziz xatirəsinin daim uca tutulması və göstərdikləri şücaətlərin gənc nəsil arasında təbliğ edilməsi diqqət mərkəzində saxlanılır.

{phocagallery view=category|categoryid=575|limitstart=0|limitcount=0}